Begynner du å få prikker på bildet ditt når du redigerer det? Da har du fått støv, pollen eller noe annet som dekker over sensoren i kameraet. Istedenfor å få med deg hele bildet så har du flere diffuse eller skarpe prikker. Du kan også få en lang strek som kan være et hår.

Jeg har egen bod med renboks som gjør at jeg kan rense den i et rent miljø og få kameraet ditt rent igjen. Man kan aldri få et kamera 100% rent, men istedenfor 20-30 prikker så har man 1 eller 2. Jobben tar ca 20 minutter, og koster 500,- pr kamerahus. Jeg holder til i Tromsø. Driver rensing hjemme og er tilgjengelig både ukedager, helligdager eller helg så fremt jeg ikke er bortreist på noe. Bare ta kontakt når du er i nærheten. 

For å sjekke om du har smuss på sensoren,  må du sette på minste blenderåpning (F22 f.eks), manuell fokus på uendelig og ta bilde av en hvit flate helt nært. Det du tar bilde av skal være ute av fokus for å se best mulig. Da vil du oppdage eventuelle støvprikker eller annet som ligger på sensoren. 

Her er link til en side som forklarer litt: https://photographylife.com/how-to-spot-dust-on-your-dslr-sensor
Her er link til en youtube video som forklarer hvordan du kan vise støv på best mulig måte for å fjerne det i redigering med lightroom eller annet program som har mulighet for å justere kurven på samme måte. https://youtu.be/qqjY46P5oS4